Burgemeester Halsema ontving van het Monsterverbond 10.000 handtekeningen en het manifest ‘vóór een leefbare binnenstad en tegen een erotisch centrum’
In totaal zijn meer dan 40 organisaties aangesloten bij het Monsterverbond Teken tegen 14 september 2023. Het verbond verwoordt het zelf als volgt: “Er is vanuit de stad een beweging ontstaan die verder wil gaan dan alleen protesteren tegen een erotisch centrum. Het is een beweging die partijen uit het Wallengebied bij elkaar wil brengen om tot een toekomstbestendige strategie voor het gebied te komen, de weg naar een Plan B.” 
In het Plan B, dat de burgemeester kreeg aangeboden, staat onder meer: “Aan deze beweging ging een manifest tegen de komst van een EC vooraf. Partijen in Noord en Zuid pleitten voor het behoud van erotiek in de binnenstad, maar met name vanwege het weghouden daarvan in de eigen omgeving. Al snel werd aansluiting gevonden bij partijen in de oude binnenstad die eveneens tegen de bouw van een erotisch centrum zijn, maar dan vooral omdat het is bedoeld als vervanging en vermindering van het erotisch aanbod op de Wallen. Dit gemeenschappelijke doel leidde tot de alliantie die in de stad bekend staat als het Monsterverbond.” Plan B is hier te vinden.