Op donderdag 8 september leek het erop dat het halverwege de middag  zou gaan stortregenen, mogelijk met onweer. Desalniettemin is de wandelgroep 10- 12 km na de zomerstop weer welgemoed op pad gegaan. 

We waren met z’n achten en verzamelden bij het De Mirandabad om in geval van slecht weer dicht bij huis te zijn. Een van die aanwezige wandelaars was er al bij toen we in maart 2015 gestart zijn met de wandelgroep, maar er liep ook iemand voor het eerst mee.

We liepen in de stralende zon langs de nieuwe synagoge via het Gaasterlandpad en het Ittmanpad het Amstelpark in. Daar stuitten we op de opbouw van een installatie van ruim 50 stammen van bomen die in het Amstelpark hebben gestaan. 

Meer over het Parlement van de Bomen lees je hier. Er staan daar de komende tijd interessante dingen te gebeuren.

We liepen het park uit en kwamen langs de schooltuintjes die er ondanks de droogte fris en kleurrijk bij stonden. Zinnia’s, cosmea’s en zonnebloemen, maar ook venkel, pepertjes, snijbonen en pompoenen stonden te stralen met de Riekermolen op de achtergrond.


Met een ruime bocht via het wandelpad langs de Kleine Wetering kwamen we weer terug in het Amstelpark. Bij de vijver dronken we wat, nog steeds in de stralende zon, en toen terug naar het De Mirandabad.