We hebben een aantal jaren in de Geulstraat gezeten en daarna zijn we naar De Berlage in de Lekstraat gegaan. Wanneer we met velen waren, was de Berlage een goede plek. Maar wanneer er weinig stadsdorpers aanwezig waren, was deze ruimte eigenlijk erg ongezellig. Dat is de reden dat er in overleg is besloten om het Huis van de Wijk te vragen of we met de Inloop in de koffiecorner terecht konden. En dat kon! Dat was natuurlijk super. In januari van dit jaar hebben we de transfer gevierd in de grote zaal van het Huis van de Wijk. Dat werd een zeer gezellige middag.

Vanaf dit jaar is de Inloop dus in de koffiecorner van het HvdW. De aanloop wisselt erg, er is geen peil op te trekken. Op een dag kwam de regen met bakken uit de lucht, maar toch waren er veel stadsdorpers.

De functie van de Inloop is dat de Stadsdorpers elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten en leren kennen. We hebben koffie, thee en fris of een alcoholische versnapering in de aanbieding voor een zeer schappelijk prijsje. Ook proberen we elke keer iets speciaals te organiseren. Dat kan het voorlezen van een gedicht zijn, een lied zingen of meedoen aan het oplossen van raadsels.

Het Inloopteam heeft al een tijd een prettige, vaste kern gastvrouwen/-heer. Dit jaar bestaat het team uit Annemieke Taal, Erik Mansson, Lia Veen, Carla de Graaf, Elly Mönnichman en Gepke Andringa als coördinator.  We hopen natuurlijk dat we de Inloop nog vele jaren kunnen voortzetten.