De achtste editie van de tweejaarlijkse Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID is open en loopt t/m 24 september 2023. Op de Apollolaan en Minervalaan in Amsterdam-Zuid heeft curator Jasper Krabbé 50 sculpturen geselecteerd onder het thema Transfer.

De geselecteerde kunst reflecteert de overdracht van maatschappelijk engagement van kunstenaars en beeldbepalende stromingen die de kunst minder elitair willen maken en dichter bij de mensen willen brengen. Denk daarbij aan Neo-Popart, Nouveau Realisme, Arte Povera en Streetart.

Wil je ARTZUID 2023 bezoeken? Kijk dan hier voor meer informatie, download de ARTZUID 2023 Audiotour app of bestel een routekaart of catalogus in de webshop.

Het startpunt van de tentoonstelling is het ARTZUID Informatiepaviljoen t.o. Minervalaan 1, Amsterdam. Op zaterdag en zondag vertrekken er instaprondleidingen om 13 uur.

Misschien kunnen we voor Stadsdorpers die daar zin in hebben een eigen rondleiding organiseren met een gids (tegen betalig) of met een vrijwilliger die ons wegwijs kan maken. Laat het ons via info@stadsdorprivierenbuurt.nl weten als je daar voor voelt.