In Binnenbuurt Schelde-Oost werd in de zomer bij een gezellige lunch het idee geopperd met elkaar Mahjong te spelen; een heel oud Chinees spel waarbij geen speelkaarten maar kleine blokjes de dienst uitmaken. De lunchdames wilden vrijwel allemaal meedoen en na werving in de eigen binnenbuurt waren we met tien enthousiastelingen. Gelukkig hadden de meesten al een mahjongspel in de kast dat nodig moest worden schoongeblazen.

Er werd een datumprikker rondgestuurd en groepjes van vier samengesteld. Met de spelregels erbij van de Nederlandse Mahjongbond (2019) werden de tafelgenoten meegevoerd in dit magische spel vol symbolen, draken, hoekstenen en winden. We speelden een aantal maanden de meest eenvoudige versie, maar allengs groeide de behoefte meer te halen uit de mooie steentjes. EN we moesten thuis oefenen op de puntentelling, een fikse klus.

Inmiddels, nu nog met negen spelers, kijkt ieder uit naar de spelmiddagen en proberen we ‘schoon spel’ of ‘de zeven tweelingen’ op tafel te leggen. Steevast wordt de middag afgesloten met drankje en knabbeltje en babbeltje.