De landelijke actiegroep Wij Weigeren De Huurverhoging (WWDH) pleit voor méérjarige huurbevriezing en heeft een stappenplan ontwikkeld dat hier te vinden is. Huurders kunnen zich op de website aanmelden als deelnemer.

Woordvoerder Jan Leegwater legt uit: “Naast de stijgende prijzen voor voedsel en energie is de hoge huur nauwelijks meer op te brengen. Huurders kampen met slecht geïsoleerde woningen, vocht, schimmel of achterstallige onderhoud. Verhuurders zijn meer bezig met de stenen dan met hun huurders. Contact met de verhuurder verloopt steeds vaker via een anoniem callcenter. In ons stappenplan leggen wij uit dat het weigeren van de huurverhoging gewoon in de wet staat.”

De landelijke actiegroep krijgt veel bijval in het land. Ook in Amsterdam weigeren honderden huurders dit jaar de huurverhoging te betalen. De laatste jaren is de huurstijging altijd boven inflatie geweest en steeds meer huurders kampen met huurachterstand.

Om te voorkomen dat nog meer huurders betalingsproblemen krijgen, is een méérjarige huurbevriezing nodig om huurders wat (financiële) lucht te geven.
Huurders ergeren zich eraan dat verhuurders de huren verhogen alleen omdat het mag van de overheid.