Wij wonen niet alleen, maar samen in onze stad. Samen met één of twee vrienden of zelfstandig. We wonen klein, maar delen de ruime kookstudio, de tuin, de lobby, de sportclub, de brede galerij. Als we zin hebben koken wij voor elkaar, bakken, zingen samen, we schilderen, tuinieren, maken theater en gaan samen naar de film. Wij schrijven de verhalen van onze stad – en staan er middenin.

De locatie

Binnen de ring , in de bocht bij de Amstel niet helemaal de Rivierenbuurt maar er tegenaan, komt nieuwe woningbouw voor stadsveteranen. Het gaat om 100 compacte, sociale huur, woningen voor actieve Amsterdammers van 60+ die graag onder de mensen zijn. Veel gedeelde faciliteiten.Verwachte oplevering 2023.

Drie entrees met fietsenstallingen

Bij alle drie de entrees vind je een lift en een fietsenstalling. De hoofdentree is een ruime lobby met bankjes, waar je met je fiets doorheen kunt lopen om hem te stallen. Je kunt er ook naar de tuinkamer of de wasbar, die er vlak naast zijn. In de fietsenstalling is ook ruimte voor scootmobielen, mocht dat in de toekomst nodig zijn. Overal is aan gedacht. De parkeerruimte in het gebouw is beperkt, maar je kunt wel kiezen voor een deelauto die daar klaarstaat.

Uniek: zelfstandig samenwonen

Het gebouw combineert al die gemeenschappelijke ruimten met compacte woningen. Er zijn verschillende woningen. Er zijn woningen voor één persoon of een stel: een zelfstandige woning met slaapkamer, badkamer en woonkeuken. Nieuw en uniek in Amsterdam zijn de vrienden-woningen, waar je met één of twee vrienden samen een woonkamer met keuken deelt. Ieder heeft een eigen slaapkamer met eigen sanitair en een pantry, wat de woning zelfstandig maakt.

Zelf kiezen

Je kunt hier dus zelfstandig samenwonen. Je kiest natuurlijk zelf met wie je dat doet. Met broers en zussen, vrienden, vriendinnen, neven, nichten. Het kan allemaal, mits zij 60 jaar of ouder zijn en in aanmerking komen voor sociale huur.