Vanuit het Stadsdorp Rivierenbuurt is bij de Stadsdeelcommissie bezwaar gemaakt tegen de komst van het Eroscentrum. Waar gaat het om?

Ouderen moeten zich veilig voelen op straat en in de buurt, zodat zij zich niet opgesloten voelen in hun huis en gaan vereenzamen. Dit is extra belangrijk gezien het Langer thuis beleid waarbij ouderen tot op hoge leeftijd geacht worden actief en zelfstandig te blijven. Door de enorme druk die de beoogde bezoekersaantallen van het Eroscentrum op de buurt zullen geven, vrezen wij dat het gevoel van onveiligheid bij ouderen zal toenemen. Ook in het openbaar vervoer naar en van de buurt verwachten wij dat ouderen - naast jongeren en scholieren - veel hinder zullen ondervinden van deze bezoekersaantallen.

Dit alles naast de al grote druk op de Rivierenbuurt door de verkeersstromen en de bezoekersaantallen naar en van de Rai. Wat OV betreft, ook nu al is lijn 4 regelmatig zo overvol met RAI bezoekers en andere toeristen van en naar de stad, dat ouderen niet veilig met de tram mee kunnen.