Op 13 augustus 2022 was het Zomerfeest in het Beatrixpark. We hoopten op een zonnige dag. En zonnig was het! Op die dag was het ruim dertig graden. Gelukkig was er een plek gekozen,- de Speelweide-, die volop schaduw gaf onder hoge bomen. Die koele plek alleen al was goed voor een feestelijke stemming. Iedereen kon bovendien al van verre zien dat hier de zomer gevierd werd. Er waren partytenten, vlaggetjes, picknicktafels met mooie tafelkleden, een overdaad aan meegebrachte heerlijke hapjes, koelers met drankjes en natuurlijk ook heel veel flessen water.

Het feest comité had alles grondig voorbereid en werd op de dag zelf verrassend bijgestaan door de ‘hospitality crew’ van de RAI, drie zeer behulpzame en aardige  jonge mensen die niet zich niet alleen onmisbaar maakten met opbouwen en opruimen, maar de hele middag  behulpzaam aanwezig waren.

Om drie uur arriveerden de eerste feestgangers en gedurende de middag kwamen er zo’n zestig mensen langs. De nieuwe leden onder hen maakten kennis met andere stadsdorpers en oude bekenden praatten elkaar geanimeerd bij. Een hoogtepunt van de middag was het optreden van accordeoniste Cato Fluitsma. Zij  zorgde eerst voor stemmige achtergrondmuziek en daarna voor een vrolijk meezing concert. Tegen zessen werd het feest afgesloten en dankzij de vele handen die hielpen met opruimen was er al snel geen spoor meer te bekennen van de samenkomst op de Speelweide. Maar uit onze herinnering zal het vast niet zo snel verdwijnen. Zo zomers was een zomerfeest zelden!

Er zijn heel veel mensen die geholpen hebben om dit feest tot een groot succes te maken. Die willen we graag bedanken.De RAI zorgde voor de prachtige picknicktafels en een hulpteam van drie mensen. De Vereniging Vrienden van het Beatrixpark maakte ons wegwijs wat betreft het houden van evenementen in het park en leende ook stoeltjes uit.

Nicole Nuijens van het koffietentje Bea in het park liet haar personeel langer werken zodat er nog toiletten toegankelijk waren tot het eind. De feestploeg, met Annette Schutte voorop, had van alles bedacht, aan alles gedacht en alle problemen opgelost. Van toestemming aanvragen bij het Stadsdeel, tafelkleden strijken, een partytent huren en ophalen via Peerby, spullen versjouwen met kruiwagens, stoeltjes huren en halen van Dichtbij concerten, een uitnodiging maken, een muzikant en servies regelen, de sfeer vastleggen op mooie foto's en nog veel meer...

Alice Schippers leende haar partytent uit en Mariette Schutte haar bakfiets.  De helpende handen van het inloopteam en van andere stadsdorpers waren heel welkom. Tenslotte waren er ook nog degenen die verslag deden. Allemaal heel veel dank voor de bijdrage aan dit onvergetelijke feest.