De Floriade vond in 1972 in zowel het Amstelpark als het Beatrixpark plaats. Als onderdeel van het programma Shadow Floriade 2022  presenteert de kunstinstelling The Warp Eureka!

Deze nachtelijke tocht voert langs acht unieke kunstwerken in het Beatrixpark gemaakt door Joost Rekveld, Matthijs Munnik, Evelina Domnitch and Dmitry Gelfand, Vladimir Grafov, Zalan Szakacs, Daniela De Paulis, Mint Park, and BMB con: Justin Bennett & Roelf Toxopeus.

De avond is geïnspireerd op Eureka, het laatste werk van de 19e-eeuwse Amerikaanse schrijver en dichter Edgar Allen Poe dat hij zelf als zijn meesterwerk beschouwde. In Eureka onthulde Poe ideeën zoals een uitdijend heelal, de oerknal en zwarte gaten die hij intuïtief aanvoelde met de directheid van een wandeling in het park.

Startpunt van de tocht is de Kiosk in Beatrixpark. Tussen 20.00 uur en  24.00 uur beginnen er om het kwartier wandelingen waarbij je mee wordt genomen om acht unieke werken te ervaren in de duisternis van het park. De hele voorstelling duurt naar verwachting tachtig minuten. Toegang tot Eureka! is gratis.