Sinds 1978 woon ik in de Rivierenbuurt. Ik kom uit de Helmersbuurt en daarvoor woonde ik overal. Mijn man en ik wilden het liefst naar Amsterdam Oud-Zuid, maar dat was te duur. Zo kwamen we in de Grevelingenstraat terecht. Ik ben tevreden hier, al zijn de huizen erg gehorig.

De straten in de Scheldebuurt zijn vernoemd naar de Zeeuwse wateren. Mijn straatnaam komt voor in de Grevelingendam en het Grevelingenmeer. Die vind je tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Het meer (ik heb het eindelijk een keer opgezocht) blijkt 11.000 hectare groot te zijn. Dat is bijna de helft van de oppervlakte van Amsterdam!

Ik vind mijn buurtje niet zo heel erg veranderd in al die jaren, al is er wel de golfbeweging van oude bewoners - jonge stellen - kleine kinderen - pubers - oudere bewoners en dan begint het weer opnieuw.

Waar ik van geniet hier zijn de architectonische details, bijvoorbeeld overal erkers - echt Amsterdamse School. En de beelden van Hildo Krop, zoals dat meisje dat een paard optilt op de Muzenbrug. Wel zou het fijn zijn als (nog) meer mensen zouden meedoen met het onderhouden en mooier maken van onze wijk. Adopteer een boomtuin, een afvalcontainer, gooi zwerfvuil in een vuilnisbak…

Alles kan altijd nog beter!

Elly Mönnichmann